Back on stage! Paludium & The Sad Souls

The Sad Souls


De derde band die we aankondigen is er één waar we als organisatie enorm trots op zijn. Toen we vorig jaar de oproep plaatsten dat we op zoek naar de bands van weleer, ontvingen we twee mails van mensen die allebei van plan waren om de bands, waarin zij speelden, bij elkaar te brengen zodat ze konden rocken op het podium van De Regio Popdag 2014.

Als eerste stuurde Hans van der Voort een mail dat hij een reünie tot stand van zijn band Paludium. Deze band werd opgericht in 1968 toen zijn broer Peter van der Voort en Jan Berkers, na het uiteenvallen van The Runners, samen met Huub(ke) Martens, Jan Verdonschot en Hans verder gingen onder de naam Paludium. Zij putten inspiratie uit bands als Ten Years After en Van Morrison en met songs als Gloria (Them) en Going Home (Ten Years After) op hun repertoire veroverden zij de lokale podia met Den Deel als thuisbasis, maar ook in de Randstad traden ze regelmatig op. Er zijn toen ook opnames gemaakt in de BeGe studio van Wim Berkers, echter: hier is nooit iets van uitgekomen. In 1971 viel de band uiteen en zijn Hans van der Voort en Jan Berkers later nog in vele Deurnese bands opgedoken.

De tweede mail kwam van Pieter Althuizen met de mededeling dat hij wilde proberen om de band Nebula bij elkaar te brengen, echter door het overlijden van een aantal bandleden, bleek dit onmogelijk.

De organisatie heeft beide mannen met elkaar in contact gebracht met het idee om gezamenlijk een band samen te stellen met (oud) leden van Paludium, Nebula en The Sad Souls (Rhythm & Blues) waarvan Pieter ook zanger is geweest. Deze band is ontstaan halverwege jaren 60 en speelde al op de Instuifavonden van Jongereninstuif CNUPH (voorloper van Den Deel) Het uiteindelijke resultaat is dat de derde band, die we mogen voorstellen, de gelegenheidscombi is van Paludium en The Sad Souls (aangevuld met Marco van Dijen van Shotgun Shadow op drums) en gaat de begintijd van Den Deel herleven op het podium van de Regio Popdag 2014.

Paludium: Pieter Althuizen (mondharmonica/zang), Jan Berkers (basgitaar), Huub Martens (drums), Wil van de Vranden (sologitaar) en Hans van der Voort (toetsen).

The Sad Souls: Pieter Althuizen (mondharmonica/zang), Frits Janssen (sologitaar), Theo Houts (basgitaar) en Marco van Dijen (drums).