Go Fishing op Regio Popdag Den Deel

Met trots kondigen we de tweede band aan die op de Regio Popdag 2014 zal spelen. In 2013 stond de band al éénmalig op het podium tijdens de Roos Reünie, maar omdat de band ook een rijk Den Deel verleden heeft, is dat voor ons reden de band ook op de RPD te laten spelen. Hieronder de biografie van de band.

Het was eind januari 1988 toen we voor het eerst samen repeteerde. We hadden er zin in, uitgebreide gesprekken over de te volgen muziekstroom waren er niet geweest. Elkaars muzikale voorkeuren waren bekend en dat was genoeg. Niet lullen, maar spelen werd ons motto. Om dit kracht bij te zetten schreven we ons in voor de Grote Prijs van Deurne van 8 mei 1988.

We hadden nog vier maanden om een repertoire op te zetten. Er was nog niets, hooguit enkele conceptcomposities. De meesten van ons hadden wel ervaring in een band. Willy speelde onder andere in bands als Absolute Beginners waar hij bassist Willard leerde kennen. John drumde eerder in bands als Thieves Like Us en Willard baste in Ears Are Wounds uit Amsterdam die inmiddels bij Kelt Records een single hadden opgenomen. Zanger Mat Peeters had geen eerdere ervaring in een band hij hield zich bezig met straattheater waarbij heel sporadisch gezongen werd.

De Grote Prijs van Deurne. Daar moest het allemaal gaan gebeuren! Koortsachtig werd er gewerkt aan 11 songs. Soms maakten we een song helemaal af in een repetitie, uitwerken deden we wel op het podium. We moesten door, een half uur spelen op 8 mei. Een week voor de vuurdoop konden we nog een try-out regelen in het Walhalla waar we ook repeteerden; iedere maandag alle instrumenten die trap op en af, lachen!

We wonnen de Grote Prijs van Deurne met het eerste optreden en verdienden hiermee enkele optredens in de regio. Daarna is het snel gegaan met Go Fishing, temeer ook door de zakjes met de Cocaïne-act waarmee we Omroep Brabant en de Brabantse Pers haalden. Door de vele optredens veelal in de regio en de Randstad was de band uitgegroeid tot een prima op elkaar ingespeeld geheel. Go Fishing speelde onder andere in Paradiso, Noorderligt en voor het Avro radioprogramma Trouble Shooter.

Bij de Wraak van Brabant kregen we de publieksprijs en het Eindhovens Dagblad en OOR besteedde aandacht aan ons d.m.v. recensies. We waren elk beïnvloed door verschillende muziekstijlen. Dit heeft geresulteerd in een zeer eigenzinnig en eigentijds geluid. Waarop de term punk funk nog het meest van toepassing is. De muziek werd getotaliseerd door een spontane en gedreven podium act. Go Fishing vertoonde een professioneel karakter, zonder arrogantie maar met allure.

Go Fishing stond voor een kijk en swing optreden vol spontaan podiumplezier. Ter ere van de 30 jarige reünie van de Roos op 7 september 2013 werd de band nogmaals bijeen gebracht., de reprise hiervan volgt op 22 juni met een optreden op de Regio Popdag van Den Deel, ook een reünie.

Unga! Unga!

Go Fishing was en is bij gelegenheid:

Drums: John Knapen
Bas/ zang: Willard van Ooij
Gitaar / zang: Willy van der Heijden
Zang: Mathieu Peeters