Double Trouble

Double Trouble 1989

De band ontstaat in 1985 als Bart van den Boomen, (bas, leadzang) Gerald Fransen (gitaar) en Ton Boerenkamps (drums), destijds opererend onder de naam Activator, Frank Goossens aantrekken als extra gitarist en de bandnaam wordt gewijzigd in Double Trouble. Opgetreden wordt in en om Deurne en de eigen nummers van de band houden het midden tussen Herman Brood en The New Adventures. De set wordt aangevuld met enkele covers van o.a. Thin Lizzy en Rory Gallagher.

Halverwege 1986 stopt Gerald met de band om zich meer op studiowerkzaamheden te concentreren. Hij wordt vervangen door Godfried van Heugten. In deze samenstelling wint de band in maart 1987 de Grote Prijs van Deurne en opent dat jaar de Regio Popdag in Den Deel. Veel optredens in Brabantse en Limburgse clubcircuit volgen en de band neemt de demo Dance Craze op.
In het najaar van 1987 breekt Ton Boerenkamps bij een bedrijfsongeval zijn rug en wordt hij voor een aantal optredens (o.a. Altstadt Regio Popprijs) vervangen door Twan Munsters. (Innocence, en later Die Kalte Ohren).

Met Ton Boerenkamps weer terug achter de drums gaat de band verder maar niet lang daarna is het Bart die bij een aanrijding zijn hand zodanig blesseert dat bas spelen voorlopig niet mogelijk is en wordt bassist Martijn van Heugten aan de band toegevoegd. Na een bescheiden begin ontwikkelt Martijn zich in korte tijd tot mede componist en achtergrondzanger.

In 1989 wordt er in de Pink Noise Studio te Eindhoven een tweede demo opgenomen. Nog steeds leunt de band zwaar op het inventieve gitaarwerk van Frank en Godfried maar met een strakke ritmesectie, 3 stemmige samenzang e, niet te vergeten, de machtige stem van Bart die de teksten blijkbaar achteloos uit zijn mouw schudt, wordt het bandgeluid volwassener en de nummers complexer. De band is ook nog even op radio 3 te horen in NCRV’s Paperclip en neemt deel aan de Grote Prijs van Nederland.
Er volgt nog een creatieve periode waar het bandgeluid verder ontwikkeld wordt richting Heavy Rock maar die plotseling ten einde komt als alle bandleden het min of meer even gehad hebben en de band begin 1991 ophoudt te bestaan.

Hierna richt Martijn Shotgun Shadow op en is hiermee nog steeds actief. Bart, Ton en Frank pikken later de draad weer op met de formatie Greyhound. Als deze band stopt houden Ton en Frank zich niet meer actief met muziek bezig. Bart gaat verder met o.a. Cut the Crap, Stone Fish, Crash ’n Burn en BART. Godfried houdt zich lang niet actief met muziek bezig maar speelt tussen 2000 en 2013 in de Alt. Country/Bluegrass band The Barnfarmers.