Devastation Run

De eerste band die we bekend gaan maken voor de Regio Popdag 2014 is ook de band die als eerste toe had gezegd nadat we via FB rond zijn gaan vragen welke bands van weleer op de RPD 2014 zouden willen spelen.

De band, bestaande uit 4 jonge scholieren met een gemiddelde leeftijd van 14, is ontstaan begin jaren 80 onder de naam Marquis en begonnen met het spelen, aldus eigen zeggen, van simpele covers. Ondermeer Sultans Of Swing (Dire Straits), Twilight Zone (Golden Earring) en Pride (King) stonden op het repertoire. Ook werd er al eigen muziek geschreven. Ska-achtige Nederlandstalige liedjes. De band deed zelfs auditie bij ‘Stuif Es In’, maar door de moordende concurrentie hebben ze het net niet geschopt tot de televisieshow van dat programma.

Hierna vonden er wat wisselingen plaats in de band en werd de bandnaam omgedoopt tot Devastation Run. De eerste nummers, met een meer (symphonisch) rock achtige uitstraling werden geschreven. Er werd een demo opgenomen en heel veel gespeeld in diverse kroegen, café’s en jongerencentra, waaronder natuurlijk Den Deel. In 1990 de band mee aan de bandwedstrijd voor nieuw talent ‘De Wraak Van Brabant’ en wonnen de publieksprijs, ofwel studiotijd. Daarmee konden ze wederom een demo opnemen. Als hoogtepunt verzorgde ze zelfs het voorprogramma van Lois Lane. Er zijn in die tijd ook live-opname gemaakt van het optreden van de Walhalla zomerfeesten 1993. Hierna doofde de kaars langzaam en alles kwam op een laag pitje te staan tot eind jaren 90 en er besloten werd een cd op te nemen. Welliswaar niet onder de naam Devastation Run, maar Queen Of Hearts.

Anno 2014 keert Devastation Run terug op het podium. Vol enthousiasme zijn ze met de repetities gestart en zullen op de RPD 2014 laten horen dat ze nog steeds rocken na bijna 20 jaar.

Wij als organisatie kijken hier enorm naar uit.

Line-up 1993:
Roland Joosten - leading vocals

Marchel Mertens - guitar / backing vocals

Eric Fransen - bass guitar / backing vocals

Jan van den Heuvel - keyboards

Marcel van Kuylenburg - drums/ percussion / backing vocals